schab z warzywami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab

    0,5 kg
  • marchewka

    5 szt
  • cebula

    1 szt
  • majonez

    5 łyżek
  • masło

    2 łyżki
  • przyprawy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyty schab kroimy w plastry lekko roztrzepujemy i dodajemy przyprawy np. przyprawa uniwersalna, sól i pieprz. Obieramy i kroimy cebulę i pieczarki. Marchewkę kroimy lub ścieramy na tarce. Schab układamy w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem i układamy na nim warzywa wymieszane w majonezem. Pieczemy ok 30- 40 minut w 180 stopniach w piekarniku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
marta34 26.06.2012 10:31
PYCHA
tom 08.06.2012 12:28
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat