Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z szynkowara

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat 20 gram
majeranek 1 łyzeczka
papryka czerwona 1 łyżeczka
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z szynkowara

Schab umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i poodcinać płony jak są.
U misce wymieszać sól z przyprawami. Mięso obtoczyć w mieszance przypraw. Pozostawić w misce ma 2 dni albo od razu włożyć do szynkowaru (u mnie od razu w szynkowarze). Po tym czasie odlać wodę która powstała i parzyć dwie godziny w temperaturze 80ztopni.
Po 2 godzinach wylać z garnka gorącą wodę i zalać zimną. Schłodzić w wodzie około godziny a później na kilka godzin do lodówki. Po tym czasie wyjąć z szynkowaru i zjadać

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 05.07.2017 13:59
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak