Schab z szynkowara

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    900 gram
  • sól peklowa

    0,5 łyżeczki
  • sól morska

    0,5 łyżeczki
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • czosnek granulowany

    0,5 łyżeczki
  • przyprawy

    1 łyżeczka do wieprzowiny
  • olej

    1-3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyty i osuszony schab nacieramy wszystkimi przyprawami oraz olejem, przekładamy do szynkowara, zamykamy i wstawiamy na trzy dni do lodówki. Po tym czasie szynkowar przekładamy do garnka wyłożonego bawełnianą ściereczką , wlewamy wodę w takiej ilości żeby sięgała 1cm. od górnej krawędzi szynkowara. Gotujemy na małym ogniu pod przykryciem w temperaturze 80 stopni przez 70 minut. Szynkowar wyjmujemy z wody, pozostawiamy do ostudzenia, wstawiamy na noc do lodówki. Następnego dnia wyjmujemy mięso z szynkowara.
bogusia 82
Schab przygotowany w szynkowarze jest bardzo soczysty i aromatyczny. W szybki i prosty sposób mamy smaczną wędlinę na kanapki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Justyna Jussstiii 09.01.2017 21:48
super wygląda
Olga_SK 07.01.2017 15:47
Apetycznie wygląda!
kasienka23 07.01.2017 13:13
rewelacyjne mięsko!
anka1988 07.01.2017 10:15
bardzo apetyczny!
Franciszek 07.01.2017 00:54
pięknie wygląda
Iwusia 06.01.2017 22:54
wspaniale wygląda, tak soczyście ... mniam !
bertpvd 06.01.2017 21:05
wygląda strasznie apetycznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat