Schab z szynkowara

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • schab bez kości

    1 kg

MARYNATA

  • Liść laurowy suszony Prymat

    1-2 szt
  • ziele angielskie

    1 łyżeczka
  • ząbki czosnku

    3 szt
  • Papryka słodka mielona Prymat

    3 łyżeczki
  • Majeranek suszony Prymat

    2 łyżeczki
  • Owoc jałowca cały Prymat

    1 łyżeczka
  • cukier

    1 łyżeczka
  • sól

    6 łyżeczek
  • woda

    1 litr
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki marynaty, oprócz wody, umieścić w moździerzu i rozetrzeć. Wodę zagotować i połączyć z roztartymi ziołami. Wystudzić i włożyć cały kawałek schabu. Odstawić w chłodne miejsce na 3 dni. Po tym czasie wyjąć mięso z zalewy i umieścić w szynkowarze z folią. Parzyć w 80*C przez 2 godziny. Wystudzić i wstawić do lodówki na ok 10godz. Wyjąć z szynkowara, usuwając folię. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (19)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Magdalena Rysińska 16.02.2015 07:41
Wszędzie te szynkowary, chyba cos w nich musi być :D
Marta Ryżek-Kalkowska 20.01.2015 18:31
Wygląda obłędnie.
Beatris 20.01.2015 17:38
Wspaniała domowa wędlinka:)
Alex_M 20.01.2015 17:17
super wygląda :)
ania2610 20.01.2015 15:18
wspaniały, zachęcająco wygląda
Renata9 20.01.2015 14:49
świetny i pyszny schabik
Ola1young 20.01.2015 14:30
pyszne domowe mięsko :)
Jadwiga/Jaga85 20.01.2015 14:13
Pyszne jedzonko!
norweska20 20.01.2015 14:13
mięsko pierwsza klasa
w mojej kuchni 20.01.2015 12:54
zabieram przepis do ulubionych..

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat