Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z suszoną śliwką

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
śliwki suszone kilkanaście sztuk
sól i pieprz do smaku
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
ząbki czosnku 2 sztuki
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z suszoną śliwką

Schab myjemy osuszamy ręcznikiem papierowym.Nacinamy w środku schabu wzdłuż,ale nie do końca około 2-3 cm grubości. Wkładamy śliwki przesuwając je trzonkiem drewnianej łyżki. Mięso nacieramy solą i pieprzem.Olej mieszamy z papryką, majerankiem i przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku.Nacieramy mięso.Wkładamy do rękawa do pieczenia i wkładamy do lodówki na całą noc.Mięso pieczemy w rękawie w 180 stopniach C przez 1 godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 22.03.2017 22:08
Apetycznie wygląda
Motorek 22.03.2017 08:53
fajne mięsko
MonikaW 19.03.2017 21:48
pyszne mięsko
w mojej kuchni 19.03.2017 15:33
moje smaki w tym daniu...
Wacław 19.03.2017 13:24
pyszny obiadek :-)
jagoda5913 19.03.2017 13:10
super mięsko
adelajda 19.03.2017 12:15
Lubię taki schabik
olkaaa 19.03.2017 11:34
też taki robię
Róża1 19.03.2017 11:29
też uwielbiam takie połączenie :-)
Janina 19.03.2017 11:18
Fajne męsko;))
ilka01 19.03.2017 11:05
pyszności
Ola1984 19.03.2017 10:00
Pyszne mięsko :) Uwielbiam połączenie mięsa i owoców.
Futka 19.03.2017 09:34
Przepyszny schabik :)
Agnieszka-87-25 19.03.2017 07:31
świetny!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak