Schab z serem pleśniowym i gruszką

Schab z serem pleśniowym i gruszką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Szybkie proste i pyszne. Kotlety schabowe zapiekane z serem pleśniowym i gruszką. Polecam.
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kotlety schabowe

    4 sztuki
  • ser pleśniowy

    50 gramów
  • gruszka

    1 sztuka
  • orzechy nerkowca

    1 garść
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.
Gruszkę myjemy, osuszamy i przecinamy na pół, wycinamy gniazdo i kroimy w plastry.
Schab oprósz delikatnie solą i pieprzem.
Obsmaż z obu stron na średnim ogniu (ok. 4 minuty).

Kotleciki przekładamy do naczynia żaroodpornego.
Na każdym kotleciku układamy po kawałku gruszki, posypujemy serem i orzechami.

Tak przygotowany schab wkładamy do piekarnika na 10-15 minut.
Po wyjęciu z piekarnika posypujemy pietruszką.

SMACZNEGO.

Kasia Pichci
Danie świetnie smakuje w towarzystwie puree z ziemniaka i selera. Czas pieczenia zależy od grubości kotletów. Ja swoje kotlety przed smażeniem delikatnie rozbiłam dłonią.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat