Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z rekawa - kolejna odsłona :)

2.0
(9)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

schab bez kości 1 kg
Ziele angielskie całe Prymat 4-5 ziarenek
Liść laurowy suszony Prymat 4-5 szt
masło 1 łyzka
woda 1-1,5 szklanki

marynata

cebula 2 szt
czosnek 1 główka
oliwa 1/2 szklanki
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyzki
Papryka ostra mielona Prymat 2 łyżki
sól 1 łyzka
sos worcestershire 3-4 łyżki
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z rekawa - kolejna odsłona :)

Kroki postępowania

1
Schab umyć, osuszyc i pokroić w plastry o grubosci około 1-1,5cm.
Krok 1 - Schab z rekawa - kolejna odsłona :) foto
2
Cebulę i czosnek pokroić w plasterki.
Krok 2 - Schab z rekawa - kolejna odsłona :) foto
3
wszystkie składniki marynaty wymieszać, dodac do nich pokrojoną cebulęi czosnek. Wymieszać.
Krok 3 - Schab z rekawa - kolejna odsłona :) foto
4
W szklanym pojemniczku układac warstwami schab obtoczony w marynacie. Szczelnie przykryć i odstawić do lodówki do następneo dnia.
Krok 4 - Schab z rekawa - kolejna odsłona :) foto
5
Nastepnego dnia schab oczyścic z marynaty (głownie z cebuli i czosnku), włożyc do rekawa, dodać liście laurowe, ziele angielskie, i masło.
Krok 5 - Schab z rekawa - kolejna odsłona :) foto
6
VCebule z czosnkiem zalać wodą w pojemniczku , w którym marynowało sie mieso. Wypłukać dokładnie. Przecedzić i zalać nią mięso w rękawie. Jeśłi ktos lubi można do rekawa włoąyż również cebulę i czosnek i piec razem. Ja nie lubie wiec musiałąm sie uciec do takiego sposobu żebny jednak wykorzystać smak marynaty :).
Krok 6 - Schab z rekawa - kolejna odsłona :) foto
7
Rękaw szczelnie zawiązać i piec w temperaturze 190-200 stopni około 1,5 - 2 godziny.
Krok 7 - Schab z rekawa - kolejna odsłona :) foto
8
Wyjąć z rękawa, sos przecedzić, zalać nim mięso i podawać z ulubionymi dodatkami.
Krok 8 - Schab z rekawa - kolejna odsłona :) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 20.07.2015 11:10
pyszne mięsko
agnieszka214 19.07.2015 21:19
Już widzę że będzie pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak