Schab z rekawa - kolejna odsłona :)

Schab z rekawa - kolejna odsłona :)

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • schab bez kości

    1 kg
  • ziele angielskie całe

    4-5 ziarenek
  • liść laurowy

    4-5 szt
  • masło

    1 łyzka
  • woda

    1-1,5 szklanki

marynata

  • cebula

    2 szt
  • czosnek

    1 główka
  • oliwa

    1/2 szklanki
  • słodka papryka Prymat

    2 łyzki
  • papryka ostra mielona

    2 łyżki
  • sól

    1 łyzka
  • sos worcestershire

    3-4 łyżki
  • czosnek niedźwiedzi 

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Schab z rekawa - kolejna odsłona :) foto
Schab umyć, osuszyc i pokroić w plastry o grubosci około 1-1,5cm.
Krok 2 - Schab z rekawa - kolejna odsłona :) foto
Cebulę i czosnek pokroić w plasterki.
Krok 3 - Schab z rekawa - kolejna odsłona :) foto
wszystkie składniki marynaty wymieszać, dodac do nich pokrojoną cebulęi czosnek. Wymieszać.
Krok 4 - Schab z rekawa - kolejna odsłona :) foto
W szklanym pojemniczku układac warstwami schab obtoczony w marynacie. Szczelnie przykryć i odstawić do lodówki do następneo dnia.
Krok 5 - Schab z rekawa - kolejna odsłona :) foto
Nastepnego dnia schab oczyścic z marynaty (głownie z cebuli i czosnku), włożyc do rekawa, dodać liście laurowe, ziele angielskie, i masło.
Krok 6 - Schab z rekawa - kolejna odsłona :) foto
VCebule z czosnkiem zalać wodą w pojemniczku , w którym marynowało sie mieso. Wypłukać dokładnie. Przecedzić i zalać nią mięso w rękawie. Jeśłi ktos lubi można do rekawa włoąyż również cebulę i czosnek i piec razem. Ja nie lubie wiec musiałąm sie uciec do takiego sposobu żebny jednak wykorzystać smak marynaty :).
Krok 7 - Schab z rekawa - kolejna odsłona :) foto
Rękaw szczelnie zawiązać i piec w temperaturze 190-200 stopni około 1,5 - 2 godziny.
Krok 8 - Schab z rekawa - kolejna odsłona :) foto
Wyjąć z rękawa, sos przecedzić, zalać nim mięso i podawać z ulubionymi dodatkami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

berys18

20.07.2015 11:10
pyszne mięsko

agnieszka214

19.07.2015 21:19
Już widzę że będzie pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat