Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z pieczarkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1/2 kg
pieczarki 1/2 kg
czosnek 2 ząbki
cebula 1 szt
sos sojowy 2 łyżki
chili 1/2 łyżeczki
cukier 1 łyżka
mąka ziemniaczana 1 łyżka
oliwa 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
bulion warzywny 250 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z pieczarkami

Kroki postępowania

1
Mięso kroimy w paseczki, dodajemy do niego czosnek przeciśnięty przez praskę, sól, pieprz, chili, cukier i sos sojowy. Dokładnie mieszamy i wstawiamy do lodówki na ok 2 godz.
Krok 1 - Schab z pieczarkami foto
2
Na rozgrzanej oliwie podsmażamy mięso, do mięsa dodajemy cebulę pokrojoną w kosteczkę i pieczarki pokrojone w plasterki.
Krok 2 - Schab z pieczarkami foto
3
Podsmażamy. Następnie wlewamy bulion i dusimy na małym ogniu do momentu, aż mięso będzie miękkie (ok 40 minut).
Krok 3 - Schab z pieczarkami foto
4
W 1/4 szkl. zimnej wody rozpuszczamy 1 łyżkę mąki ziemniaczanej, dodajemy do mięsa, żeby zagęścić sos.
Krok 4 - Schab z pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka131919 13.02.2014 22:08
bardzo smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak