Schab z nadzieniem z mięsa mielonego i oliwek

Schab z nadzieniem z mięsa mielonego i oliwek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    1 kg
  • mięso mielone

    15-20 dkg
  • sól, pieprz

  • liść laurowy

  • majeranek Prymat

  • cebula

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W schabie robimy otwór długim nożem na wylot. Potem Nacieramy przyprawami. Przyrządzamy farsz z – posiekanej drobno cebuli, oliwek posiekanych drobniutko oraz mięsa mielonego. Wstawiamy na min.12 godzin do lodówki. Potem do rękawa do pieczenia lub do folii aluminiowej, do blaszki i do piekarnika na około 1 godziny na 170-180 stopni. Super w przekroju wygląda.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ziutula

06.10.2011 10:57
lubię mięsko dobrze zrobione...

wolochski

27.06.2011 22:21
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat