Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schab z nadzieniem szpinakowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg.
szpinak mrożony 30 dkg
szynka wędzona 20 dkg.
marchew 2 szt.
jajko
czosnek 3 ząbki
sos sojowy 1 łyżka
oliwa
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: schab z nadzieniem szpinakowym

schab umyć głęboko naciąć wzdłuż dłuższego boku tak aby można było go rozłożyć jak książkę,ułożyć mięso na połówce dużego kawałka grubej folii i przykryć drugą połówką(kołderką z folii zostawić marginesy z każdej strony)rozbić mięso na cienki płat tak aby nie przedziurawić wyjąć z folii natrzeć solą,pieprzem i połową zmiażdżonego czosnku,zwinąć w rulon i zawinąć w folię odstawić do lodówki na ok.1godz.obrane i umyte marchewki pokroić w dość grube słupki i obgotować,szpinak osączyć po rozmrożeniu i wymieszać z rozkłóconym jajkiem,sosem sojowym lub maggi i resztą czosnku przyprawić solą,szymkę pokroić w paski,na rozłożonym schabie rozsmarować szpinak a na nim rozłożyć szynkę,potem marchewkę,zwinąć w rulon i spiąć lub owiążać nicią obsmażyć na oliwie po czym włożyć do rękawa wlać odrobinę wody lub bulionu i piec 1,5godz.w temp.180st.,przeciąć folię i co kilka minut obracać roladę aż się zrumieni,podawać na gorąco z pieczonymi ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emiliozo 08.05.2012 07:48
bardzo pomysłowe
Grazyna0211 04.04.2011 15:16
fajny przepis
Krystyna32 13.01.2011 21:12
ciekawy przepis, wypróbuje !!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak