Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z morelami na kanapki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 70 dkg
morele suszone ok. 15 sztuk
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 łyżeczka
kawa rozpuszczalna 1 łyżeczka
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 1/4 łyżeczki
Sól ziołowa jodowana Prymat do smaku
Grill przyprawa klasyczna Prymat 2 czubate łyżeczki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 czubata łyżeczka
olej 7 łyżeczek
rozmaryn 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z morelami na kanapki

Kroki postępowania

1
Schab umyć, osuszyć. W środku mięsa zrobić ostrym nożem otwór, włożyć do niego suszone morele.
Krok 1 - Schab z morelami na kanapki foto
2
Do miseczki przesypać wszystkie przyprawy i zioła, wlać olej, wymieszać.
Krok 2 - Schab z morelami na kanapki foto
3
Nadziane mięso dokładnie pokryć przygotowaną marynatą, przykryć folią spożywczą i odłożyć na noc do lodówki.
Krok 3 - Schab z morelami na kanapki foto
4
Na drugi dzień mięso przełożyć do rękawa do pieczenia razem z marynatą, zamknąć i ułożyć na blasze. Piec w 160 stopniach przez ok. 2 godziny. Upieczony schab ostudzić, następnie kroić w cienkie plastry. Podawać jako wędlinę na kanapki.
Krok 4 - Schab z morelami na kanapki foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 26.07.2016 13:13
wspaniała domowa wędlina

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak