Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z morelą w ziołach z szynkowaru

3.0
(20)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 900 g
Na zalewę:
woda 2 l
sól 0,5 szkl
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 4
ziele angielskie 1 łyżeczka
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 1 łyżeczka
morele suszone 100 g
POSYPKA
Gorczyca biała cała Prymat 2 łyżeczki
tymianek 2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
kolendra i pieprz 1 łyżeczka młotkowane
oregano 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z morelą w ziołach z szynkowaru

Wymieszać składniki zalewy , włożyć mięso i wstawić do lodówki na co najmniej dwie doby.
Schab wyjąć z zalewy. w środku schabu zrobić otwór i napchać suszonych moreli. Zioła wymieszać na talerzu, schab otoczyć w ziołach włożyć do woreczka i umieścić w szynkowarze. Szynkowar zamknąć, docisnąć sprężyną i odstawić na kilka godzin. Parzyć półtorej godziny w 90 st.
Po tym czasie wyjąć szynkowar z zawartością i wstawić do zimnej wody. Po wystudzeniu schłodzić w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 23.01.2017 10:21
Bardzo apetyczny !
magdziorka6 29.12.2013 17:28
jakie ładne oczko
Beata999 27.12.2013 19:57
Kupuję szynkowar,bo te wędliny są rewelacyjne.
Megg 27.12.2013 19:45
wygląda przepysznie
Anna133 27.12.2013 19:21
super ,a to do chlebka czy tak do obiadu ?
2milutka 27.12.2013 18:52
Rewelacja!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak