Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z młodą kapustą i pomidorkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

plastrów schabu bez kości 8 szt
młodej kapusty 1 kg
marchew 2 szt
pieczarki 200 g
pomidorków koktajlowych 10 szt
bulion warzywny 400 ml
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziarenka ziela angielskiego 3 szt
koperek
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z młodą kapustą i pomidorkami

Plastry schabu oprószyć solą i pieprzem i usmażyć na rozgrzanym oleju.
Przełożyć do garnka. Warzywa oczyścić, kapustę
poszatkować,marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach,pieczarki
pokroić w grubsze plasterki.Warzywami przykryć mięso,dodać liść
laurowy,ziele angielskie i zalać bulionem. Dusić pod przykryciem do
miękkości. Na 10 minut przed końcem duszenia dodać pomidorki i koperek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 22.12.2016 10:49
świetny pomysł na schab
Aannkaa82 03.07.2015 22:17
Zapowiada sie smacznie
Wafelek2601 03.07.2015 14:04
smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak