SCHAB Z MANDARYNKĄ I BROKUŁEM W PAPILOTACH

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kotlety schabowe

    100-120 g
  • mandarynki

    1/2 szt
  • brokuł

    1 różyczka
  • ketchup łagodny

    1 łyżeczka
  • Przyprawa do sałatek sosów i dipów Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - SCHAB Z MANDARYNKĄ I BROKUŁEM W PAPILOTACH foto
Brokuł ( może być mrożony) zalać wrzątkiem i zostawić na 2-3 minuty , mrożony 5-6 minut. Wyjąć z wody i osuszyć. Mięso umyć, osuszyć.

Schab pozbawić tłuszczu. Rozbić mocno tłuczkiem do mięsa. Oprószyć solą i przyprawą do sałatek. Ketchup rozsmarować po całej powierzchni mięsa.
Krok 2 - SCHAB Z MANDARYNKĄ I BROKUŁEM W PAPILOTACH foto
Na jednym z krótszych końców ułożyć cząstki mandarynki.
Krok 3 - SCHAB Z MANDARYNKĄ I BROKUŁEM W PAPILOTACH foto
Na owocu ułożyć brokuł.
Krok 4 - SCHAB Z MANDARYNKĄ I BROKUŁEM W PAPILOTACH foto
Zrolować ściśle i zabezpieczyć wykałaczką. Mięso przełożyć na płat folii aluminiowej. Zawinąć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st . Piec około 25-30 minut. Wyjąć z piekarnia, z folii i podawać. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
w mojej kuchni 13.08.2016 15:47
warto zrobić z tym nadzieniem
Pani Domu 23.01.2016 18:59
pysznie nadziane
Marta Ryżek-Kalkowska 23.01.2016 11:14
pyszna propozycja .
bertpvd 23.01.2016 10:13
ciekawy przepis
RenataZ-et 23.01.2016 09:45
ciekawe połączenie :)
Agnieszka-87-25 23.01.2016 08:17
mniam wspaniałe to
Konczi 23.01.2016 08:09
świetne połączenie smaków :)
Ewelina1991 23.01.2016 07:56
rozkosz dla podniebienia ;-)
ilka01 22.01.2016 22:50
pięknie się prezentuje
Stenka 22.01.2016 21:22
ciekawa propozycja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat