Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z majonezem, pieczarkami i serem

4.0
(25)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Schab z majonezem, pieczarkami i serem to pyszny pomysł na obiad dla całej rodziny. Świetnie smakuje z ziemniakami. 

Składniki:

schab bez kości 500 gram
majonez tradycyjny do smaku
cebula 2 sztuki
pieczarki 300 gram
sól do smaku
ser tarty 300 gramów

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z majonezem, pieczarkami i serem

Schab myjemy, kroimy na plastry, rozbijamy jak na schabowe. Przyprawiamy z obu stron przyprawami. Plastry schabu układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Każdy smarujemy majonezem (łyżka majonezu na 1 plaster), układamy pokrojoną w cienkie plastry cebulę (2 plastry na schab). Pieczarki myjemy, kroimy na plasterki i układamy na mięsie. Całość wstawiamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy ok. 15-20 minut. Jeśli schab będzie mniej rozbity, należy piec trochę dłużej. Po tym czasie posypujemy po wierzchu startym serem i zapiekamy kolejne 10 minut, do rozpuszczenia sera. Podajemy z ziemniakami i surówką. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 17.05.2013 21:10
ale apetyczne danie
plocia 04.08.2012 22:04
schaba z serem nie łączyłam jeszcze
Rafał10 02.08.2012 13:30
mniam pyszny schabik :)
gosia47-47 02.08.2012 10:46
takiego nie jadłam jeszcze
Katarzyna87 02.08.2012 10:42
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak