Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z majerankiem z szynkowara

3.0
(16)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat 1 łyżeczka
Majeranek suszony Prymat 1 op

Porada

Schab można doprawić innymi przyprawami

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z majerankiem z szynkowara

Schab umyć, osuszyć i bardzo dokładnie natrzeć przyprawami (majeranku ma być naprawdę sporo.)Włożyć do woreczka, a następnie do szynkowara. Szynkowar zamknąć i umieścić w lodówce na co najmniej 12 godzin, po 12 godzinach szynkowar umieścić w garnku z wodą i parzyć w 80-85 stopniach przez 2 godziny cały czas kontrolować temperaturę. Woda nie może się zagotować. Po parzeniu wystudzić i znów umieścić szynkowar w lodówce na ok 12 godzin. Po tym czasie można podawać. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ania2610 21.09.2016 16:44
bardzo lubię!
dodi 21.09.2016 15:12
muszę zrobić
Habibi 21.09.2016 13:30
wygląda niezwykle apetycznie :)
gosia56 21.09.2016 09:06
super miesko
miffiss 20.09.2016 22:42
smaczne mięsko
Mama niejadka 20.09.2016 21:02
Pyszne domowe mięsko
Janina 20.09.2016 20:08
Wspaniałe, bo swojskie;))
Renataj 20.09.2016 19:42
Takiego pysznego mięska w sklepie nie kupimy:)
Róża1 20.09.2016 17:55
ale smaczne mięsko !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
halina17 20.09.2016 17:35
Smaczny schab.
adelajda 20.09.2016 17:14
Wiesz co jesz :)
Konczi 20.09.2016 17:07
Pyszny schabik, bardzo lubię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak