Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z kurkami i cukinią

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

blanszowanych kurek 1 szk
małej cebuli 1/2
cukinii 150 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżeczka
jajko 3
mleko 4 łyżka
sól do smaku
olej do smażenia
olej 4 łyżka
schab bez kości 400 g

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z kurkami i cukinią

Kroki postępowania

1
Schab po umyciu pokroić na trzy części w następujący sposób : pierwsze nacięcie schabu powinno być do błony a potem kroić schab do końca. Tak pociąć schab na trzy podwójne kotlety.
Krok 1 - Schab z kurkami i cukinią foto
2
Na patelnie wlać 4 łyżki oleju, wrzucić rozmrożone kurki i podsmażyć. Cebulę pokroić w kostkę i dodać do kurek i dalej smażyć. Następnie dodać startą na tarce cukinię, dodać sól i pieprz i chwile jeszcze smażyć. Na koniec przygotowania farszu dodać bułkę tartą i wymieszać aby bułka wchłonęła powstały sok.
Krok 2 - Schab z kurkami i cukinią foto
3
Każdy kawałek schabu oprószyć solą i rozłożone rozbić tłuczkiem do mięsa. Na środek każdego płata mięsa nałożyć po porcji farszu i założyć wystające boki składając je jeden na drugi.
Krok 3 - Schab z kurkami i cukinią foto
4
Jajka rozbełtać z solą i pieprzem oraz mlekiem. Kotlety panierować w bułce tartej, potem w jajku i ponownie w bułce tartej.
Krok 4 - Schab z kurkami i cukinią foto
5
Smażyć na oleju na złoty kolor z obu stron.
Krok 5 - Schab z kurkami i cukinią foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Poison1988 26.04.2013 15:11
ale to się pięknie prezentuje :) super! :)
ZEWA 25.04.2013 19:41
Kochani ja też nie mam kurek, te były blanszowane ale zamrożone. Powinnam to dopisać, sorki :)
Henryka2 25.04.2013 18:42
Ewa, zlituj się i nie drażnij tymi pysznościami! Nie mam kurek....
Marcin9 25.04.2013 11:01
fajny przepis :)
Janina 25.04.2013 10:40
Bardzo smaczne
msmors 25.04.2013 10:38
ciekawy przepis
leonowie 25.04.2013 10:34
oj a u mnie jeszcze kurek nie ma:)
kasiaw 25.04.2013 10:31
super danie też takie serwuje. Polecam
Olga_SK 25.04.2013 10:16
pięknie wyglądają!!
wiola333 25.04.2013 09:46
bardzo smaczny przepis
iwi 25.04.2013 09:20
Pysznie przyrządzony kawał mięcha.
Adam/ZUB3R 25.04.2013 09:19
wyglądają przepysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak