Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Schab z karkówki w piwnej marynacie

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

piwo jasne
2 szkl
Liść laurowy suszony Prymat
4 szt
Sklep Prymat
angielskie ziele
4-5 szt
ziarna jałowca
3-4 szt
Pieprz czarny ziarnisty Prymat
5-7 szt
Sklep Prymat
czosnek
3 ząbki
sól
do smaku
Sklep Prymat
olej
4-5 łyżek
karkówka
1 wieprzowa bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z karkówki w piwnej marynacie

Piwo wymieszać z rozgniecionym angielskim zielem, pieprzem, jałowcem, czosnkiem, solą, pokruszonymi listkami laurowymi. Mięso umyć osuszyć, pokroić na plastry grubości około 1,5 cm, rozbić tłuczkiem. Ułożyć w naczyniu, przekładając przyprawami wymieszanymi z piwem, odłożyć do lodówki na 24 godziny. Następnie wyjąć z marynaty, posmarować olejem, ułożyć na ruszcie. Piec mięso na grillu smarując marynatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 05.09.2012 22:46
Zapowiada się smakowicie.
Łukasz15 29.08.2012 14:31
Pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak