Schab z kalarepą i marchewką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    50 dag
  • kalarepka młoda

  • marchew

    2
  • imbir

    2 cm
  • słonecznik łuskany

    3 łyżki
  • olej rzepakowy

    3 łyżki
  • sos sojowy

    2 łyżki
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1/2 łyżeczki
  • masło klarowane

    1 łyżka
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć i pokroić na plastry grubości 1 cm. Następnie mięso posolić, popieprzyć i obsmażyć na 2 łyżkach rozgrzanego oleju. Kalarepę i marchew obrać i zetrzeć na dużych oczkach tarki. Imbir obrać i zetrzeć na mniejszych oczkach tarki. W szerokim rondlu rozgrzać łyżkę oleju i podsmażyć lekko nasiona słonecznika. Do słonecznika dodać kalarepę, marchew, imbir, sos sojowy i chili. Całość smażyć mieszając 5 minut. Po tym czasie do rondla włożyć kotlety, podlać kilkoma łyżkami wody i dodać kopiastą łyżkę sklarowanego masła. Potrawę dusić pod przykryciem przez 10 minut. Kotlety z jarzynką podać z piure ziemniaczanym.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat