Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z jabłkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1,2 kg
sól, pieprz
1 łyżka miodu
kilka małych cebulek
Majeranek suszony Prymat
olej 3 łyżki
jabłka 2 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z jabłkami

Mięso opłukać,osuszyć,naciąć w poprzek,tak aby powstały plastry o grubośvi ok.1 cm.Mięso natrzeć solą,pieprzem i majerankiem.Odstawić w chłodne miejsce na godzinę.Jabłka umyć,nie obierać,pokroić na cząstki,wyciąć gniazdka nasienne.Mięsoposmarować miodem,w nacięcia włożyć kawałki jabłek.Ułożyć w natłuszczonej brytfannie,obłożyć pozostałymi cząstkami jabłek i cebulkami.Skropić olejem,piec 1 godz.20 min. w temp.190 st. C.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia22 29.09.2010 15:00
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak