Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z imbirem i miodem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 2 kg
miód prawdziwy 2 łyżki
olej 2 łyżki
starty świeży imbir 1 łyżka
Imbir mielony Prymat 2 łyżeczki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z imbirem i miodem

Mięso umyć, osuszyć, ułożyć tak, aby błona z tłuszczem była na wierzchu. Następnie usunąć ją, a w mięsie w kilku miejscach zrobić kieszonki. Kieszonki nadziać imbirem. Następnie mięso podsmażyć na patelni teflonowej. Olej wymieszać ze sproszkowanym imbirem i solą. Mięso przełożyć do brytfanny kieszonkami do góry, posmarować doprawionym olejem i wstawić na 2 godziny do piekarnika nagrzanego do 160 stopni. 15 minut przed końcem pieczenia mięso posmarować miodem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak