Schab z grzybkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    4 kotlety
  • grzybki świeże

    3-4 garście
  • cebula biała

    1 sztuka
  • ziemniaczki

    10 sztuk
  • sól

    do smaku
  • olej do smażenia

    do smażenia
  • jajko

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaczki obieramy , myjemy i wstawiamy :)

Świeże pokrojone i podgotowane grzybki wrzucamy na patelnie i smażymy z pokrojoną cebulką oraz pieprzem i solą.

Schabik opłukamy pod wodą po czym rozbijamy go na kotleciki.
Obtaczamy go w jajeczku i bułce i smażymy na rozgrzanym oleju.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat