Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z grzybami

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1-2 kg
grzyby suszone 1,5 szkl
cebula 2 szt
kostka rosołowa 1 szt
woda 3 szkl
sól do smaku
pieprz
Majeranek suszony Prymat
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt
oliwa 5-6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z grzybami

Kroki postępowania

1
Z oliwy i przypraw przygotować marynatę.
Krok 1 - Schab z grzybami foto
2
Umyty schab natrzeć z każdej strony i obłożyć liśćmi laurowymi. Odstawić na 12 h.
Krok 2 - Schab z grzybami foto
3
Grzybki ugotować do miękkości. Odcedzić i pokroić. Cebulę posiekać zeszklić dodać grzybki i doprawić do smaku.
Krok 3 - Schab z grzybami foto
4
W schabie zrobić kieszonkę.
Krok 4 - Schab z grzybami foto
5
Kieszonkę nafaszerować grzybkami z cebulką.
Krok 5 - Schab z grzybami foto
6
Kostkę rosołową rozpuścić w wodzie i zalać schab dolać troszkę wywaru grzybowego. Schab piec około 1,5 h w temp 170 stopni.
Krok 6 - Schab z grzybami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 25.08.2014 11:19
pysznie wygląda
Anna169Hosz 25.08.2014 11:06
Coś dla mnie :)
wwwiolka 24.08.2014 23:07
Bardzo fajny przepis.
engie23 24.08.2014 21:59
przepyszne mięsko
Gracer 24.08.2014 21:43
świetne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak