schab z gruszkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    4 kotlety
  • gruszki

    2
  • kwaśna śmietana

    1/2
  • sól

  • pieprz

  • masło

    2 łyżki
  • oliwa

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

kotlety rozklepujemy oprószamy solą i pieprzem smażymy z obu stron naczynie żaroodporne smarujemy masłem wkładamy kotlety gruszki obieramy przekrawamy na pół kładziemy na kotlety wszystko zalewamy śmietaną wymieszaną z kilkoma łyżkami wody pieczemy ok 20 min

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
tomek18 18.10.2011 07:29
świetny schab
gacopierz23 14.06.2011 14:07
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat