Schab z grilla w marynacie jogurtowo-musztardowej

Schab z grilla w marynacie jogurtowo-musztardowej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • schab bez kości

    500 gram

Marynata

  • jogurt naturalny

    5 łyżek
  • musztarda

    2 łyżki
  • sos sojowy

    2 łyżki
  • papryka słodka mielona

    1/2 łyżeczki
  • papryka ostra mielona

    1/2 łyżeczki
  • majeranek

    1/2 łyżeczki
  • czosnek

    3 ząbki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotować marynatę.
Czosnek należy drobno posiekać, a następnie wszystkie składniki porządnie wymieszać.
Schab pokroić w plastry o grubości 2-3 cm, lekko rozklepać i umieścić w uprzednio przygotowanej marynacie.
(Każdy kawałek mięsa powinien być dokładnie pokryty marynatą.)
Całość przykryć i odstawić do lodówki minimum na 2-3 godziny, a najlepiej na całą noc.
Po tym czasie mięso wyjąć z marynaty, delikatnie strząchnąć jej nadmiar i ułożyć na rozgrzanym ruszcie lub patelni grillowej.
Grillować z obu stron po kilka minut, aż schab będzie miękki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

05.06.2018 19:35
dobre mieso.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat