Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z grilla w marynacie jogurtowo-musztardowej

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

schab bez kości 500 gram

Marynata

jogurt naturalny 5 łyżek
musztarda 2 łyżki
sos sojowy 2 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
majeranek 1/2 łyżeczki
czosnek 3 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z grilla w marynacie jogurtowo-musztardowej

Przygotować marynatę.
Czosnek należy drobno posiekać, a następnie wszystkie składniki porządnie wymieszać.
Schab pokroić w plastry o grubości 2-3 cm, lekko rozklepać i umieścić w uprzednio przygotowanej marynacie.
(Każdy kawałek mięsa powinien być dokładnie pokryty marynatą.)
Całość przykryć i odstawić do lodówki minimum na 2-3 godziny, a najlepiej na całą noc.
Po tym czasie mięso wyjąć z marynaty, delikatnie strząchnąć jej nadmiar i ułożyć na rozgrzanym ruszcie lub patelni grillowej.
Grillować z obu stron po kilka minut, aż schab będzie miękki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.06.2018 19:35
dobre mieso.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak