Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z grilla i pieczone ziemniaki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

schab bez kości 8 kawałków
mąka 1 łyżka
ziemniaki 16 szt
oliwa 3 łyżki
sól
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat 1 łyżka
Bazylia suszona Prymat

marynata

oliwa 3 łyżki
musztarda 1 łyżeczka
sól do smaku
czosnek ząbki 3 ząbki
posiekane listki tymianku

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z grilla i pieczone ziemniaki

Schab osuszony marynujemy w musztardzie, oliwie, pokrojonym czosnku, niewielką ilością ziół i solą. Pozostawiamy w marynacie na 12 godzin w lodówce. Zawijamy w folie aluminiową i grillujemy.

Marynatę nie wylewamy, dodajemy odrobinę zmieszanej wody z mąką i pozostawiamy na ogniu do zgęstnienia.

Pokrojone ziemniaki na ósemki wkładamy do piekarnika. Skrapiamy oliwą z oliwek i posypujemy przyprawami.

Wkładamy do piekarnika na około 30-40 minut, aż delikatnie się zarumienią. Temp 190 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Damiano
Damiano 04.01.2016 10:20
ekstra schabik
bertpvd 04.01.2016 10:13
piękny, pyszny obiad
msmariusz 04.01.2016 09:55
apetycznie się zapowiada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak