Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z gorczycą i kolendrą

3.0
(16)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

schab bez kości 600 g

Marynata

woda 1 l
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat 2 łyżki
czosnek 3 ząbki
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 3 kulki
pieprz czerwony 5 kulek
Ziele angielskie całe Prymat 3 kulki
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
Owoc jałowca cały Prymat 3 kulki
przypraw do mięs z gorczycą i kolendrą 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z gorczycą i kolendrą

Marynata: Wodę z wszystkimi przyprawami zagotować, do gorącej wody dodać sól do peklowania i wymieszać. Ostudzić. Do zimnej wody włożyć oczyszczony i umyty schab, przykryć i odłożyć do lodówki na minimum 6 dni. Raz dziennie obrócić mięso żeby się równomiernie peklowało. Po wyjęciu schabu z marynaty osuszyć ręcznikiem papierowym. Natrzeć przyprawą z gorczycą i kolendrą i odłożyć na 30 minut w zimne miejsce. Schab włożyć do rękawa do pieczenie, szczelnie zawiązać. Piec w 160 stopniach z termoobiegiem około 70 minut. Piekarnik wyłączyć pozostawić schab na 15 minut wyjąć i po kolejnych 15 minutach rozciąć rękaw i pozostawić schab do ostudzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 28.06.2014 19:00
smaczny schabik
agawit 28.06.2014 14:17
Polecam, bardzo smaczne mięsko :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak