Schab z gorczycą i kolendrą

Schab z gorczycą i kolendrą

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • schab bez kości

    600 g

Marynata

  • woda

    1 l
  • sól peklowa

    2 łyżki
  • czosnek

    3 ząbki
  • pieprz czarny ziarnisty

    3 kulki
  • pieprz czerwony

    5 kulek
  • ziele angielskie całe

    3 kulki
  • liście laurowe Prymat

    3 szt
  • owoc jałowca

    3 kulki
  • przypraw do mięs z gorczycą i kolendrą

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marynata: Wodę z wszystkimi przyprawami zagotować, do gorącej wody dodać sól do peklowania i wymieszać. Ostudzić. Do zimnej wody włożyć oczyszczony i umyty schab, przykryć i odłożyć do lodówki na minimum 6 dni. Raz dziennie obrócić mięso żeby się równomiernie peklowało. Po wyjęciu schabu z marynaty osuszyć ręcznikiem papierowym. Natrzeć przyprawą z gorczycą i kolendrą i odłożyć na 30 minut w zimne miejsce. Schab włożyć do rękawa do pieczenie, szczelnie zawiązać. Piec w 160 stopniach z termoobiegiem około 70 minut. Piekarnik wyłączyć pozostawić schab na 15 minut wyjąć i po kolejnych 15 minutach rozciąć rękaw i pozostawić schab do ostudzenia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Katarzyna59

28.06.2014 19:00
smaczny schabik

agawit

28.06.2014 14:17
Polecam, bardzo smaczne mięsko :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat