Przepis i sposób przygotowania na: Schab z fioletową marchewką i frytkami truflowymi
Marchewki obieram, kroję na pół, tak aby uzyskać kawałki długości rozbitego schabu. Wkładam do garnka, wlewam wodę i gotuję około 30 minut aż będą al dente. Schab rozbijam, posypuję solą, pieprzem, przyprawą gyros, układam po łyżce parmezanu startego i wystudzoną marchewkę. Zwijam ciasno w roladki. Z wierzchu posypuję też przyprawą gyros i solą. Roladki smażę na oleju rzepakowym i odwracam od czasu do czasu podlewając wodą. Batat i ziemniaki truflowe obieram i kroję w paski jak na frytki. Układam na papierze na blaszce, polewam olejem, posypuję solą, bazylią i oregano. Warzywa wstawiam do nagrzanego do temp 200 stopni piekarnika i piekę około 20 minut aż będą miękkie. Roladki podaję z frytkami posypuję natką.