Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z figami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
suszone figi 10 dkg
półsłodkiego wina 1 szkalnka
estragon
majeranek
olej
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z figami

Mięso opłukać, osuszyć .Natrzyj estragonem, majerankiem, pieprzem, solą i olejem. Odstaw na pół dnia w chłodne miejsce. Figi opłucz , zalej podgrzanym winem , pozostaw, by napęczniały. Schab natnij w środku, w nacięciu wciśnij figi. Mięso włóż do żaroodpornego naczynia, przykryj i piec ok 70 minut polewając winem z fig.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 21.03.2013 15:39
bardzo dobry
Kate131 06.07.2011 09:36
ciekawe
anja3107 04.05.2011 12:26
mniam
Kasia82 27.11.2010 15:37
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak