Schab z figą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    500 g
  • figi

    6 szt
  • ziemniaki ugotowane

    10 szt
  • papryka czerwona

    1 szt
  • masło do smażenia

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab pokroić w cienkie plastry, ubić tuczkiem na płasko. Figi i słupki czerwonej papryki owinąć rozpłaszczonym mięsem. Podsmażyć na maśle. Ziemniaki obrać i ugotować. Czerwoną paprykę pokroić w drobne słupki. Figi przekroić na pół. Podsmażone mięsne roladki wyłożyć na talerz skomponować z ziemniakiami i paryką..doprawić przyprawami do smaku

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Dorian 21.03.2012 08:10
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat