Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z dzika w warzywach

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
majeranek
Czosnek suszony Prymat
seler 1
marchewki 2
majonez tradycyjny 2 łyżki
keczup pikantny 2 łyżki
Musztarda sarepska Prymat 2 łyżeki

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z dzika w warzywach

Schab nacieramy majerankiem pieprzem, czosnkiem i solą ziołową. Przekładamy do brytfanny i pieczemy w temp. 180°C przez ok. 45 minut. Dodajemy plasterki marchewki , selera oraz talarki cebuli i pieczemy kolejne 35 minut. Pod koniec schab smarujemy sosem zrobionym z wymieszanego keczupu, majonezu i musztardy i pieczemy ostatnie 10-15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Weronika_eM 25.11.2011 10:25
smakowite
BernadettaP 26.09.2011 10:30
Coś dla mnie :-) Smakowicie wygląda :-)
Beatris 23.09.2011 09:43
Jeszcze nigdy nie jadłam dziczyzny. I bardzo tego żałuję.
Seba 11.08.2011 09:30
pycha
IZABELA29 09.01.2011 11:15
u nas duzo biega po lesie..trzeba wybrac sie na polowanie
Anna169Hosz 09.01.2011 10:26
Marzenie.
pacpaw 09.01.2011 01:26
ja? nigdy w życiu. Znalazłem :)
ben-ka 08.01.2011 12:16
Ustrzeliłeś zwierzątko:)
Dorota76 01.01.2011 15:26
pięknie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak