Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schab z dzika po w?osku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rozmaryn posiekany 1 ?y?eczka
oliwa 2 ?y?ki
cebula 2 szt
cukinia 300 g
pomidory 2 szt
oregano 1 szczypta
ocet winny 1 ?y?ka
sól do smaku
pieprz do smaku
bazylia 1 ?y?ka
Owoc jałowca cały Prymat 10 szt
kotlety schabowe 4 (z kością)

Przepis i sposób przygotowania na: schab z dzika po w?osku

Umyte mi?so posypa? pieprzem, sol?, rozmarynem i zgniecionymi jagodami ja?owca, sma?y? na oliwie po 5 minut z ka?dej strony, odstawi? do wystygni?cia. Na tym samym t?uszczu usma?y? plasterki cebuli, doda? plasterki cukinii, pomiesza?, doda? pokrojone w kostk?, obrane pomidory i sma?y? ok. 2 minut tak, by si? nie rozpad?y. Doda? ocet winny, bazyli? i oregano, doprawi? i lekko podgotowa?. W?o?y? kotlety i podgrza?. Mi?so podawa? przybrane warzywami i posypane natk?.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 01.06.2012 16:53
Dziczyzny nie jadłam niestety.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak