Schab z dzika do chlebka

Schab z dzika do chlebka

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • dziczyzna

    1 kg

MARYNATA

  • woda zimna

    2 litry
  • sól peklowa

    2 łyżki
  • liście laurowe Prymat

    4 sztuki
  • ziele angielskie

    7 sztuk
  • owoc jałowca

    7 ziaren
  • pieprz czarny grubo mielony

    1, 50 łyżeczki
  • kolendra

    1 łyżeczka
  • rozmaryn Prymat

    1 łyżeczka
  • majeranek Prymat

    1 łyżka
  • ząbki czosnku

    5 ząbków
  • tymianek

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziele angielskie, jałowiec, kolendrę rozetrzeć w moździerzu, liście laurowe pokruszyć, czosnek obrać, ponacinać ostrym nożem.
Połączyć z sypkimi przyprawami, zalać wodą, gotować na małym ogniu około 10 minut. Do wystudzonej marynaty dodać sól, dokładnie wymieszać.
Zupełnie zimną, zalać schab w szklanym naczyniu pod przykryciem. Wstawić do lodówki na co najmniej 12 godzin.
Włożyć do rękawa do pieczenia, zapiąć klipsem, ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Piec w temperaturze 190 stopni około 60 minut.
Podawać z pieczywem .
SMACZNEGO!!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Krzysztof15

09.07.2015 10:43
pyszny schabik

bogusia 82

08.07.2015 23:05
Wygląda wspaniale:)

Bernadeta1

08.07.2015 19:23
rewelacyjna domowa wędlina, wygląda pysznie

Marta1986

08.07.2015 16:35
pyszności mniam

Franciszek

08.07.2015 15:05
Super przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat