Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z dzika do chlebka

3.0
(17)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

dziczyzna 1 kg

MARYNATA

woda zimna 2 litry
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 4 sztuki
ziele angielskie 7 sztuk
Owoc jałowca cały Prymat 7 ziaren
Pieprz czarny grubo mielony Prymat 1, 50 łyżeczki
kolendra 1 łyżeczka
Rozmaryn suszony Prymat 1 łyżeczka
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
ząbki czosnku 5 ząbków
tymianek 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z dzika do chlebka

Ziele angielskie, jałowiec, kolendrę rozetrzeć w moździerzu, liście laurowe pokruszyć, czosnek obrać, ponacinać ostrym nożem.
Połączyć z sypkimi przyprawami, zalać wodą, gotować na małym ogniu około 10 minut. Do wystudzonej marynaty dodać sól, dokładnie wymieszać.
Zupełnie zimną, zalać schab w szklanym naczyniu pod przykryciem. Wstawić do lodówki na co najmniej 12 godzin.
Włożyć do rękawa do pieczenia, zapiąć klipsem, ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Piec w temperaturze 190 stopni około 60 minut.
Podawać z pieczywem .
SMACZNEGO!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 09.07.2015 10:43
pyszny schabik
bogusia 82 08.07.2015 23:05
Wygląda wspaniale:)
Bernadeta1 08.07.2015 19:23
rewelacyjna domowa wędlina, wygląda pysznie
Marta1986 08.07.2015 16:35
pyszności mniam
Franciszek 08.07.2015 15:05
Super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak