Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schab wędzony

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 5 kg
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
Majeranek suszony Prymat
Czosnek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: schab wędzony

Schab przyprawiamy przyprawami, porządnie wcierając sól peklową, czosnek.
Odkładamy przygotowany schab do lodówki na 3-4 dni, codziennie przewracając go. W dniu wędzenia wkładamy schab do siatki i wędzimy go aż do momentu uwędzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ania2610 16.05.2015 15:03
wspaniały schabik
Wacław 16.05.2015 13:10
pyszności ,mniam :-)
Aleksandra/Olcia 16.05.2015 12:33
mniam mniam
Maridka19 16.05.2015 10:16
Domowe najlepsze :)
Franciszek 16.05.2015 10:06
Pięknie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak