schab wędzony

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    5 kg
  • Sól peklowa drobnoziarnista Prymat

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • Papryka słodka mielona Prymat

  • Majeranek suszony Prymat

  • Czosnek suszony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab przyprawiamy przyprawami, porządnie wcierając sól peklową, czosnek.
Odkładamy przygotowany schab do lodówki na 3-4 dni, codziennie przewracając go. W dniu wędzenia wkładamy schab do siatki i wędzimy go aż do momentu uwędzenia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ania2610 16.05.2015 15:03
wspaniały schabik
Wacław 16.05.2015 13:10
pyszności ,mniam :-)
Aleksandra/Olcia 16.05.2015 12:33
mniam mniam
Maridka19 16.05.2015 10:16
Domowe najlepsze :)
Franciszek 16.05.2015 10:06
Pięknie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat