Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab w zupie kurkowej z pieczarkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
zupa w proszku 1 sztuka kurkowa
por (biała część) 1 sztuka
bulion 2 szklamki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Schab w zupie kurkowej z pieczarkami

Kroki postępowania

1
Mięso myjemy i osuszamy . Kroimy w plastry . Zasypujemy zupą w proszku i doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 1 - Schab w zupie kurkowej z pieczarkami foto
2
Odstawiamy do lodówki na godzinę . Następnie myjemy pora ,kroimy dość grubo ,dodajemy do mięsa. przekładamy do naczynia żaroodpornego.
Krok 2 - Schab w zupie kurkowej z pieczarkami foto
3
Zalewamy bulionem ,pieczemy 2 godziny w 180 stopniach z termoobiegiem ,mięso przykrywamy. Jeśli ktoś lubi przyrumienione pod koniec można odkryć.
Krok 3 - Schab w zupie kurkowej z pieczarkami foto
4
Wyjmujemy . Podajemy z ziemniakami lub innymi ulubionymi dodatkami.
Krok 4 - Schab w zupie kurkowej z pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 07.01.2017 15:37
super pomysł
Margo1 06.01.2017 17:30
Dobre, ale nie robiłam tak jeszcze
w mojej kuchni 05.01.2017 09:50
same pyszności do zjedzenia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak