Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schab w ziolach zapiekany

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 1,5 kg
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
SOS MYŚLIWSKI 1 szt
Musztarda sarepska Prymat 2 łyżki
rozmaryn 1 łyżka
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat
pieprz
ząbek czosnku 2 szt
olej 1 łyżka
Owoc jałowca cały Prymat 2 szt
wino czerwone 200 mil
tymianek 1 łyżka
oregano 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: schab w ziolach zapiekany

PRZYGOTOWANIE:

Schab oczyściłam z żył, natarłam j Przyprawą do mięs i odstawiłam na około 60 minut do lodówki. Jałowiec i czosnek dokładnie rozbełtałam. Jałowiec połączyłam z musztardą oraz ziołami, dodałam pieprz i roztarty czosnek. Tak przygotowaną bejcą posmarowałam mięso. Piekłam w nagrzanym piekarniku w temperaturze 190°C przez około godzinę polewając od czasu do czasu czerwonym winem. Po upieczeniu zlałam powstały sok do mniejszego garnuszka. Rozprowadziłam w nim Sos Myśliwski i wszystko razem zagotowałam. Mięso podałam z kaszą gryczaną, obficie polałam sosem. Naprawdę polecam potrawa smaczna i wyjątkowa

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 17.07.2013 18:01
super danie
Monika111 13.01.2012 12:31
pychota! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak