Schab w ziołach

Schab w ziołach

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    4 łyżki
  • olej

    do smaku
  • jaja

    5 sztuk
  • tymianek

    do smaku
  • majeranek

    do smaku
  • natka pietruszki

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • schab bez kości

    1 (środkowy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso kroimy na około 10 plastrów, każdy z nich lekko rozbijamy przez folię spożywczą i posypujemy solą i pieprzem z dwóch stron. Łączymy całe jaja z tymiankiem, majerankiem,natką, solą oraz mąką i dobrze mieszamy. Kawałki schabu obtaczamy równo w masie z każdej strony i smażymy na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju. aż nabiorą ładnego złotego koloru. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 29.08.2013 09:43
mój ulubiony
GGABI 26.09.2012 08:35
uwielbiam
Pani Domu 30.05.2012 13:29
pycha
Dorota37 23.05.2012 06:15
aromatyczny schabik
berys18 05.05.2012 08:08
pyszności
ewaa 10.04.2012 20:27
super
Ada-Gaba 01.04.2012 11:08
wyśmienite
Tika4444 30.03.2012 11:21
super dobór ziół
olkaaa 27.02.2012 07:46
ciekawy przepis
jerry1 16.02.2012 11:30
musi być pyszne:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat