schab w ziolach

schab w ziolach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab

    0,5 kg
  • jajka

    3
  • mąka

    2 łyzki
  • zioła posiekane

    3 łyżki
  • sól

  • pieprz

  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso potni na plastry, rozbij tłuczkiem i natrzyj solą i pieprzem.
Do miski dodaj jaka, mąkę i zioła (tymianek, szczypiorek, natka) wszystko wymieszaj mikserem i przypraw solą i pieprzem.
Schaby maczaj w cieście i smaż na oleju z obu stron.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat