Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab w ziemniakach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 0,5 kg
ziemniaki 0,5 kg
jajko 3
mąka
sól
pieprz
majeranek
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Schab w ziemniakach

Schab kroimy w plastry, leciutko rozbijamy, solimy. Ziemniaki obieramy, trzemy na tarce o dużych oczkach, dorzucamy jajka, mąkę i przyprawy - ciasto ma być bardzo gęste, jak na placki ziemniaczane. Można też wrzucić łyżkę posiekanego czosnku. Obtaczamy schab i wykładamy na rozgrzany olej, olej musi zakrywać mięso do połowy. Smażymy na złoty kolor, po kilka minut z każdej strony. Odsączamy z tłuszczu i wykładamy na talerz.

Do tego podałam kuskus oraz sałatkę z pomidorów, ogórka, papryki czerwonej, szczypiorku, cebuli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Przepisy Joanny 26.02.2014 21:22
taki schabik jest pyszny, też robiłam, ja uwielbiam takie połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak