Schab w winie

Schab w winie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab wędzony

    1 kg
  • cebula

    10 dag
  • marchew

    20 dag
  • cytryna

    4 plastry
  • czosnek

    1 ząbek
  • pietruszka

    10 gałązek
  • Liść laurowy suszony Prymat

  • pieprz w ziarkach

    1 łyżeczka
  • masło

    2 łyżki
  • wino białe wytrawne

    1/2 litra
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Schab w winie

Wędzone mięso oczyścić i opłukać. Warzywa pokroić na plasterki. Przyprawy włożyć do płóciennego woreczka. Wszystko razem włożyć do dużej miski, zalać białym winem o odstawić w chłodne miejsce do marynowania.
Mięso i warzywa odcedzić z marynaty. Samo mięso podsmażyć na maśle, s po 5 minutach dodać marynowane warzywa.
Całość stopniowo zalewać winem i dusić pod przykryciem, często polewając mięso sosem z duszenia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat