Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
schab wędzony
1 kg -
cebula
10 dag -
marchew
20 dag -
cytryna
4 plastry -
czosnek
1 ząbek -
pietruszka
10 gałązek -
Liść laurowy suszony Prymat
-
pieprz w ziarkach
1 łyżeczka -
masło
2 łyżki -
wino białe wytrawne
1/2 litra
Przepis i sposób przygotowania Schab w winie
Mięso i warzywa odcedzić z marynaty. Samo mięso podsmażyć na maśle, s po 5 minutach dodać marynowane warzywa.
Całość stopniowo zalewać winem i dusić pod przykryciem, często polewając mięso sosem z duszenia.
Komentarze (0)