schab w sosie z prawdziwków

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    0,5 kg
  • śmietana 30%

    2 łyżki
  • olej do smażenia

  • przyprawa uniwersalna Kucharek

  • mąka

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab umyć, pokroić, dać na rozgrzany olej, podpiec na złoto z obu stron, zalać wodą, dodać pokruszone prawdziwki, gotować do miękkości schabu, mąkę rozpuścić w odrobinie wody, wlać do mięsa, dodać śmietanę , przyprawić do smaku, podawać z ziemniakami i surówką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
miki47 15.09.2012 15:10
pycha
annagebalska 02.09.2012 10:43
mniam
bami 05.04.2012 22:37
Apetyczne danie :)
gusia1000 06.02.2011 01:48
Tylko robić go, a potem delektować się tym daniem.
iknkirke 03.01.2011 09:19
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat