Schab w sosie z powidła

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    1 kg
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    3 dag
  • masło

    5 dag
  • powidła śliwkowe

    2 łyżki
  • mąka

    1 łyżka
  • sól do smaku

  • cukier

    do smaku
  • Goździki całe Prymat

  • wino czerwone wytrawne

    1 kieliszek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie:
Schab pokroić w plastry i ugotować w osolonej wodzie. Po czym mięso wyciągnąć, ostudzić, posypać bułką tartą i obrumienić na maśle. Powidło rozprowadzić rosołem z mięsa, przyprawić do smaku, dodać goździki i zaciągnąć mąką, wlać wino, zagotować i polać mięso.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agi0911 29.02.2016 07:32
ciekawe...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat