Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab w sosie własnym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab 8 kotletów
cebula 3 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
olej do smażenia 1/4 szklanki
mąka 2 łyżki
śmietana 4 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki
przyprawa do potraw 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Schab w sosie własnym

Kotlety lekko wybijam i przyprawiam: przyprawą do potraw, pieprzem i słodką papryką. Kotlety podsmażam na oleju i dodaję pokrojoną cebulę. Następnie przekładam całość do garnka, dolewam wody, aby zakryła kotlety dodaję liść laurowy i duszę na wolnym ogniu. Do sosu dodaję rozrobioną ze śmietaną mąkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 03.08.2012 17:51
apetyczny
pacpaw 31.07.2012 21:38
do zrobienia, tylko schabik zamienię za szynkę lub łopatkę. Lubię tłuściej ;o)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak