schab w sosie własnym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    50dag
  • marchew

    2szt
  • pietruszka

    2szt
  • seler

    1szt
  • ziele angielskie

    2szt
  • liść laurowy

    2szt
  • pieprz zielony w zalewie

    łyźeczka
  • cebula

    2szt
  • Kucharek przyprawa do potraw

    do smaku
  • mąka

    3łyżki
  • oliwa

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - schab w sosie własnym  foto
Schab kroimy na kotlety obtaczamy w mące
Krok 2 - schab w sosie własnym  foto
i podsmażamy na rozgrzanej oliwie z obu stron
Krok 3 - schab w sosie własnym  foto
Warzywa ścieramy na tartce jarzynowej. podsmażone mięso wkładamy do garnka dodajemy warzywa przyprawy i podsmażoną cebule. Zalewamy bulionem. Dusimy pod przykryciem około 1h. Sos gotujemy na małym ogniu zagęszczamy mąką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
berys18 14.12.2015 07:41
dobre mięsko
Ewelina1991 14.12.2015 07:19
pyszne danie
Wafelek2601 13.12.2015 22:22
Uwielbiam taki obiad
misia123410 13.12.2015 20:48
Bardzo apetyczne:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat