Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SCHAB W SOSIE PIECZARKOWYM

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki podstawowe

schab 5 plastrów
pieczarki 50 dag
natka pietruszki pęczek
sos uniwersalny ciemny Łowicz

Przyprawy i dodatki

sól i pieprz
szczypiorek posiekany duża garść
masło łyżka
woda odrobina

Przepis i sposób przygotowania na: SCHAB W SOSIE PIECZARKOWYM

Pieczarki obieram, kroję w ćwiartki (końcówki w grubsze plasterki), natkę siekam. Podsmażam razem na maśle z dodatkiem soli i pieprzu.
Mięso kroję na ćwiartki, następnie każdy kawałek na pół wzdłuż - aby powstały bardzo cieniutkie plasterki.
Kiedy pieczarki lekko się przyrumienią, dodaję mięso i sos (potem wlewam odrobinę wody do słoika, mieszam i również przelewam na patelnię).
Danie gotuję na najmniejszym ogniu pod przykryciem 30 minut.
W razie potrzeby doprawiam do smaku. Na koniec posypuję szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 19.09.2017 10:29
Dziękuję bardzo. :)
Bożena Matuszczyk 17.09.2017 23:28
Pyszny schabik;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak