Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab w sosie musztardowo - winnym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 4 plastry
cebula
czosnek 2 ząbki
bulion warzywny 300ml
koncentrat pomidorowy
Musztarda rosyjska Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat
wino czerwone szklanka (półwytrawne)

Przepis i sposób przygotowania na: Schab w sosie musztardowo - winnym

Mięso delikatnie rozbić i podsmażyć na rozgrzanym oleju. Oprószyć solą i pieprzem. Dorzucić posiekaną cebule i czosnek. Oprószyć mieloną papryką, ziołami. Dodać łyżeczkę koncentratu i łyżkę musztardy. Zamieszać drewnianą łyżką i podlać winem. Trzymać na małym ogniu i dusić, aż wino odparuje. Podlać bulionem i wciąż dusić. Ewentualnie doprawić do smaku lub zagęścić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

polly66 02.09.2012 12:09
Efektowniej będzie wyglądać jeśli wyjmiemy mięso a sos przelejemy przez sitko;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak