Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab w sosie koperkowym.

4.0
(23)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 50 dag
mąka pszenna 2 łyzki
olej do smażenia 3 łyzki
śmietana 18 proc 1/2 szklanki
koperek 2-3 łyzki
sól do smaku wg uznania
pieprz do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 szczypta
bulion 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Schab w sosie koperkowym.

Schab umyć,osuszyć i pokroić w plastry /nie rozbijać/ .Na patelni rozgrzać olej.
Mięso bez solenia obtoczyć dość grubo w mące i obsmażyć na tłuszczu.
Przełożyć do rondla,podlać bulionem i dusić do miękkości.
W momencie gdy mięso będzie miękkie dodać śmietanę, doprawić sos solą,pieprzem i gałką muszkatołowa, a na koniec dodać posiekany koper.
Zagotować.
Gdyby sos był za rzadki dodać odrobinę mąki wymieszanej z zimną wodą.
Schab podawać z ziemniakami i dowolna surówką.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 11.03.2015 22:19
smaczny obiadek
anemon 23.01.2015 21:25
Smaczny obiad u Ciebie, bardzo smaczny.
Krystyna32 20.01.2015 10:04
wygląda pysznie
misia53 19.01.2015 18:52
Beniu , tak wiosennie u Ciebie aż miło
tomek18 19.01.2015 18:14
ale bym zjadł teraz:) pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak