Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab w sosie chrzanowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
chrzan 3 łyżki
Ziele angielskie całe Prymat kilka kulek
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
mąka pszenna
olej do smażenia
cebula 1
czosnek 2 ząbki
sól i pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Schab w sosie chrzanowym

Kroki postępowania

1
Mięso pokroić na kotlety i rozbić tłuczkiem, obsypać solą i pieprze, a następnie panierować w mące.
Krok 1 - Schab w sosie chrzanowym foto
2
Kotlety podsmażyć na rumiano na oleju
Krok 2 - Schab w sosie chrzanowym foto
3
Cebulę i czosnek podsmażyć na oleju
Krok 3 - Schab w sosie chrzanowym foto
4
Włożyć kotlety, listki laurowe i ziele angielskie. Wlać 1,5 szklanki wody, dusić kilkanaście minut.
Krok 4 - Schab w sosie chrzanowym foto
5
Dodać chrzan i śmietanę, zagotować.
Krok 5 - Schab w sosie chrzanowym foto
6
Jeśli potrzeba jeszcze raz doprawić do smaku. Podawać z ryżem.
Krok 6 - Schab w sosie chrzanowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak