Schab w sosie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab

    4 plastry
  • bulion warzywny

    1 litr
  • sól i pieprz

  • ryż ugotowany

    250 g
  • śmietana

  • mąka ziemniaczana

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Plastry mięsa przyprawiamy uk ładamy w naczyniu do zapiekania.Wlewamy wodę i dodajemy bulioneki do duszonych mięs,bądz bulion.Pieczamy w 220 stopniach ok 45 min.Powstały sos przelać do garnka i zagęścić.Podawać z ryżem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
berys18 24.02.2016 12:21
dobry schab
w mojej kuchni 06.06.2015 11:00
pyszne danie obiadowe..
Franciszek 05.06.2015 09:33
dobry pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat