Schab w słodko-pikantnej dyniowej marynacie otoczony sezamem

Schab w słodko-pikantnej dyniowej marynacie otoczony sezamem

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab

    4 plastry
  • sezam

    wg uznania
  • marynata

  • dynia

    150 g
  • gałka muszkatołowa mielona

    0,5 łyzeczki
  • curry

    1 łyżeczka
  • chilli mielone

    1 łyżeczka
  • sos chili

    1 łyżeczka
  • kurkuma

    1 łyżeczka
  • oliwa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab podzielić na plastry,lekko rozbić.
Przygotować marynatę:
Dynię obrać, oczyścić z nasionek i podzielić na małe części. Włożyć do garnka, zalać wodą i ugotować do miękkości. Odsączyć. Włożyć do rozdrabniacza lub blendera, dodać przyprawy i trochę oliwy z oliwek. Wymieszać razem.
Schab włożyć do naczynia, zalać marynatą (ma mieć dosyć gęstą konsystencję) i zostawić na minimum 12 godzin. Po tym czasie zetrzeć nożem nadmiar marynaty, obtoczyć w sezamie i smażyć na rozgrzanej patelni. Podawać z surówką i dowolnymi dodatkami. W ten sam sposób można przygotować piersi z kurczaka.Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

owocówka

16.11.2011 07:39
super

gosia47-47

27.09.2011 09:00
pycha

edyta44

23.09.2011 17:04
pycha

Natalka1

01.07.2011 20:01
cudeńko

Gosia32

21.06.2011 20:12
pycha

Magdalena1110

20.05.2011 07:27
wygląda cudownie

Iwona51

03.05.2011 13:29
piękne

banditka

14.04.2011 07:41
extra

Edyta38

02.02.2011 19:26
co za smakowitość:)

babyash

23.10.2010 15:52
chyba zrobie ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat